Για την Γαλάτεια... Για τον Γιώργο... Για τον Λευτέρη!

     Σήμερα έλαβα από τον κύριο Λευτέρη Γρηγοριάδη, υιό της αείμνηστης Γαλάτειας Σουρέλη Γρηγοριάδου, ένα βιβλίο με τίτλο "ζωή όλο φως!", για να μπορέσω να έχω μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγαπημένης Γαλάτειας... Της μοναδικής Γαλάτειας που είχε έναν μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας με τους μικρούς μαθητές, μέσω των λογοτεχνημάτων που άφησε παρακαταθήκη και σήμερα συνεχίζουν να μας εμπνέουν.

Με αφορμή λοιπόν ένα παλαιότερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησα στο Νηπιαγωγείο με τίτλο "Οι ιστορίες της Γαλάτειας", αλλά και με αφορμή την παραμυθοιστορία, με τίτλο "Ασπρογάλανο πανί", την οποία παρουσίασα στους μαθητές και μαθήτριές μου, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, θα ηθελα να ευχαριστήσω τους απογόνους της αείμνηστης Γαλάτειας και ιδιαίτερα τον υιό της Λευτέρη Γρηγοριάδη για την συγκίνηση που δεχτήκαμε αμφότερα.

Τυχαίνει οι σχέσεις των ανθρώπων να διαμορφώνονται μέσα από απρόσμενους διαύλους επικοινωνίας. Λευτέρη δεν γνωριζόμασταν, δεν γνώριζα προσωπικά τη μητέρα σου, τη γνώρισα όμως μέσα από τα έργα της και είναι μεγάλη μου τιμή, να μεταλαμπαδεύσω κάποια από όσα μας δίδαξε, εντός του εκπαιδευτικού μου ρόλου. Είναι επίσης μεγάλη μου τιμή, η αφιέρωση που έλαβα μαζί με το βιβλίο "ζωή όλο φως!", που επιμελήθηκε την έκδοση η κα Γεωργία Χατζήβεη,( Εκδόσεις Έν πλω, 2019),  . 

Ως ένδειξη της αμέριστης εκτίμησης, σας παραθέτω ένα μικρό δείγμα από τις δημιουργίες μαθητών-τριών και σας μεταφέρω τις ευχαριστίες των γονέων που εμπράκτως με το προσωπικό τους ενδιαφέρον, επιθυμούν να αναγνώσουν το βιβλίο που μιλά για την Γαλάτειά μας.

                                         Με εκτίμηση και θαυμασμό

Μαρία Ι. Μαγκίρογλου




Σημείωση: Η αναφορά στο βιβλίο δεν έχει σκοπό τη διαφήμιση. 
Επίσης, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, τα έσοδα από την πώλησή του, θα διατεθούν στην Ιεραποστολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου